back

Очікуємо зростання товарообігу між Україною та Азербайджаном втричі – Президент зустрівся з українською громадою Азербайджану

15-07-2016 | 08:14

Президент Петро Порошенко у Баку поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та зустрівся з українською громадою Азербайджана. Глава держави розповів українцям про результати сьогоднішніх переговорів.

Президент повідомив, що в ході зустрічі з азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим було домовлено про нарощування товарообігу між країнами.

"Ми зараз домовилися про те, що в нас втричі зростатиме товарообіг. Лише зараз за перший квартал він зріс на 20%, але цього недостатньо", - сказав Петро Порошенко, повідомивши, що завдяки співробітництву у сфері літакобудування він зросте у двічі.

Глава держави повідомив про домовленості активізації співробітництва у різних сферах, зокрема, у енергетиці, транспортній і машинобудівній галузях та військово-технічному співробітництві, у співпраці в культурній сфері тощо. Обговорювалось і питання транспортування українських товарів у Азербайджан та інші країни Сходу.

"Головне приділяли увагу металургії, сільському господарству і енергетиці. Буде азербайджанський газ і нафта - не весь час сидіти на російських. Будемо диверсифікувати, бо це є питання нашої національної безпеки", - наголосив Президент.

Петро Порошенко також висловив переконання, що виведенню співробітництва України і Азербайджану на новий рівень сприятиме відновлення роботи низки міждержавних комісій та Ради президентів. Все це сприятиме побудові у Азербайджані форпосту для співпраці з іншими країнами цього регіону.

Президент також відзначив гостинність Баку і азербайджанського народу та добре ставлення до українців. У цьому контексті Петро Порошенко зауважив, що робитиме все можливе для того, щоб українська громада Азербайджану почувалися захищеними. "Дуже радий, що в Азербайджані проживає така громада українців сильних духом", - сказав він.

Прес-служба Президента України