back

Володимир Хоменко провів нараду стосовно вжиття антикорупційних заходів в області

13-02-2012 | 13:58

13 лютого голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів нараду за участю керівників правоохоронних органів області щодо стану забезпечення законності та правопорядку, протидії корупції, захисту конституційних прав і свобод людини в регіоні.

Зокрема, під час наради розглянуто стан проведення антикорупційних заходів в області.

Голова облдержадміністрації підкреслив: обраний стратегічний курс на модернізацію держави не сумісний з таким ганебним явищем, як корупційні дії чиновників різного рівня. Ані займана посада, ані партійна приналежність, ані попередні заслуги не захистять корупціонерів від справедливого і заслуженого покарання. Таке завдання, як пріоритетне, визначив Президент України Віктор Янукович.

За інформацією керівників правоохоронних органів, в області проводиться відповідний комплекс заходів, спрямованих на викриття порушників антикорупційного законодавства. З часу прийняття Закону порушено низку кримінальних справ проти представників різних гілок органів державної влади.

Зокрема, за отримання хабара затримані начальник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в області Рубан О.Г.; державний реєстратор Ічнянської райдержадміністрації Власко І.А.; державний інспектор з карантину рослин в області Заровський В.В. та інші посадовці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

«Глибоке розчарування очікує тих, хто розраховує на недоторканність через приналежність до влади. Порядок буде наводитися рішуче і жорстко. Альтернативи цьому бути не може», - наголосив керівник області.

Прес-служба облдержадміністрації