back

Україна та Канада активізують роботу щодо лібералізації візового режиму для українців

12-07-2016 | 08:19

Президент Петро Порошенко повідомив, що питання візової лібералізації для українців обговорювалось під час сьогоднішніх українсько-канадських переговорів.

«Ми домовилися, що розпочнемо негайні консультації щодо лібералізації візового режиму. Дякую канадській стороні за те, що ми цей проект розпочинаємо», - повідомив Глава держави на спільній прес-конференції з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Президент зазначив, що нині більшість віз канадським посольством видається українцям на термін дії паспорта. «Це вже є реалізацією тієї програми співпраці, яку ми започаткували», - сказав Петро Порошенко. Він також додав, що українська сторона ретельно працює з Канадою щодо зменшенням кількості відмов українським громадянам при отриманні канадської візи.

У свою чергу, Прем’єр-міністр Канади підтвердив, що візове питання є надзвичайно важливим для українців та наголосив, що робота в цьому напрямку буде значно посилена для того, щоб спростити процес отримання канадських віз для громадян України.

«Угода про вільну торгівлю, яку ми сьогодні підписали, зробить значний внесок в розвиток інвестицій та бізнесу між нашими країнами. І це очевидно, що ми очікуємо збільшення кількості людей, які будуть відвідувати обидві країни», - сказав Джастін Трюдо та додав, що в найближчі місяці робота в напрямку візової лібералізацїі буде активізована.

Президент України окремо подякував українцям Канади за розширення співпраці між двома країнами. «Роль української громади Канади важко перебільшити. Ви нас підтримували і підтримуєте під час війни. Ваша волонтерська допомога була надзвичайно важливою», - сказав Петро Порошенко та додав, що допомога важлива як під час війни, так і на шляху реформ України.


Прес-служба Президента України