back

Чи дорогий український борщ?

11-07-2016 | 09:04

За даними Українського науково-дослідного інституту продуктивності агропромислового комплексу в результаті обстеження 592 продуктових міських (селищних) ринків станом на 21.06.2016 року середня сукупна вартість набору основних овочів (борщового набору) в Україні становить 39,99 грн.

Найменша вартість набору спостерігається у Одеській області (30,80 грн), яка зменшилась порівняно із аналогічним періодом минулого року на 49%. Найбільша – у Закарпатській області (52,79 грн), яка зросла за рік на 45,7%. Чернігівська область займає 16-ту позицію у списку областей із сукупною вартістю набору 40,76 грн, що більше на 16% від минулого року.

У розрізі овочів середні ціни на ринках Чернігівщини вищі, ніж у середньому по Україні: по картоплі (8,02 грн), капусті (4,04 грн), буряку (10,19 грн), цибулі (8,71 грн). А ціна на моркву (9,80грн) є однією з найдешевших в Україні.

Який же український борщ без м’яса? М’ясо свинини (на кістці) є найдешевшим – 58,35 грн (у середньому по Україні – 66,69 грн), яловичини (на кістці) - 64,78 грн (по Україні – 67,73 грн).

Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації