back

Відбулося виїзне засідання наглядової ради Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця»

07-03-2012 | 12:00

7 березня в м.Батурин на території Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» відбулося виїзне засідання наглядової ради, яке провів її голова, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

На засідання були запрошені генеральний директор Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» Наталія Реброва, в. о. голови Бахмацької райдержадміністрації Олена Озмітель, Батуринський міський голова Анатолій Бороденко, начальник головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації Сергій Мойсеєнко, депутати Бахмацької РДА та Батуринської міської ради.

Відкриваючи засідання, Віктор Тканко відмітив, що Президент України оголосив 2012 рік - Роком культури та відродження музеїв та поінформував присутніх про заходи, які проводитимуться цього року в області відповідно до плану.

Зокрема, він зазначив, що розпочато реконструкцію чернігівського Дитинця, яка передбачає ремонтно-реставраційні роботи на об'єктах Національного заповідника «Чернігів стародавній», впорядкування та облаштування території Валу. На виконання Указу Президента України від 22.09.2011 № 925/2011 «Про заходи у зв’язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії» облдержадміністрацією підготовлено проект рішення обласної ради про спорудження у місті Корюківка музейно-меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами, та проведено конкурс на кращу проектну пропозицію зазначеного меморіалу тощо.

«Незважаючи на те, що Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» вже 5 років є об'єктом державної власності і перебуває у сфері правління Міністерства культури України, обласна державна адміністрація опікувалася і надалі буде сприяти його діяльності»,- зауважив заступник голови ОДА.

На його переконання, одним з головних напрямків роботи на об'єктах заповідника є завершення реставраційно-відновлюваних робіт на палацо-парковому ансамблі К.Розумовського.

Говорячи безпосередньо про Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця», він зазначив, що на сьогодні невирішеною проблемою залишається передача управлінням капітального будівництва облдержадміністрації комплексу Цитаделі на баланс заповідника.

Також, за словами Віктора Тканка, не менш важливим є питання реставрації оригінальних фрагментів надгробка К.Розумовського та його встановлення в Воскресенській церкві.

«Сьогодні на засіданні необхідно визначити основні завдання, які будуть спрямовані на розвиток заповідника і стануть дієвим фактором у поліпшенні туристичної сфери області», - наголосив він.

Під час засідання наглядова рада заслухала звіт генерального директора Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» Наталії Ребрової про підсумки роботи установи за 2011рік та обговорила головні завдання на 2012 рік , серед яких і підготовка заповідника до Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012».

Підсумовуючи результати виїзного засідання наглядової ради, Віктор Тканко зазначив, лише за умови тісної співпраці заповідника з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування можливо вирішити проблеми, які постали перед заповідником.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації