back

З нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня керівники області та міста зустрілися з жіночою громадськістю

06-03-2012 | 14:29

«Віки і тисячоліття нашої історії осяяні мудрістю і ніжністю, духовною красою жінки. З прадавніх часів жіноцтво України відігравало важливу роль у розвитку української культури та збереженні національних традицій, становленні державності.

Напевно, немає такої сфери діяльності в нашому суспільстві, до якої б не була причетна жінка. Наші сучасниці беруть активну участь у різних сферах життя, вносять неоціненний вклад у соціально-економічний розвиток країни і Чернігівщини, зокрема», - з такими словами звернувся до присутніх у залі жінок голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час урочистої зустрічі з нагоди Міжнародного жіночого дня.

З особливою приємністю очільник області засвідчив, що у розвитку й уславленні Чернігово-Сіверського краю значна роль належить славному жіноцтву.

За оцінкою результатів діяльності у 2011 році Чернігівська область увійшла до десятки кращих областей України. Поза сумнівом, в цих здобутках значна частка наполегливої праці, професіоналізму, відповідальності жінок Чернігово-Сіверського краю.

Володимир Хоменко відзначив, що самовіддана праця, активна громадська діяльність жінок Чернігівщини гідно відзначені державою. Так, за минулий та поточний роки три наших землячки нагороджені високою державною нагородою – орденом княгині Ольги, 33 – медалями, 7 жінок отримали почесне звання заслужених працівників у різних сферах діяльності, одна – заслуженого донора України.

Сьогодні особлива увага Президента України й Уряду приділяється багатодітним родинам. У 2011 році 500 жінок області отримали почесне звання України «Мати-героїня».

Голова облдержадміністрації висловив слова вдячності кожній жінці, яка за покликом серця стала прийомною матір’ю осиротілій дитині, зігріває своїм теплом знеболені дитячі душі.

Жінка-керівник, жінка-лідер – одна з яскравих ознак сучасності. Жінки-керівники в непростому сьогоденні успішно будують економічну політику своїх підприємств, установ.

Сьогодні наші жінки доводять, що їм цілком під силу займатися будь-яким видом державної, законотворчої, економічної, бізнесової діяльності. Вони мають великий потенціал знань та високий рівень культури і духовності.

Почуття гордості викликають досягнення наших спортсменок, які гідно представляють рідну Чернігівщину на спортивних аренах України та світу.

Серед присутніх є жінки, чия діяльність слугує джерелом надії та натхнення для інших. Це – керівники громадських жіночих організацій, благодійних фондів, організацій. Упевнений, що ті добрі справи, які ви робите, відгукуються в серцях людей теплом і вдячністю. Тож нехай упродовж наступних років, як і сьогодні, серце кожної з вас зігрівають любов, радість і щастя. А віра і надія завжди будуть надійними супутниками на вашому життєвому шляху, надихаючи до творчості і нових здобутків задля розквіту рідного краю, в ім'я незалежної України», - побажав Володимир Хоменко.

Він також виконав приємну місію та вручив державні нагороди та відзнаки облдержадміністрації нагородженим – орден Княгині Ольги ІІІ ступеня, медаль до 20-річчя Незалежності України, посвідчення до почесного звання «Мати-героїня», Почесні грамоти та Подяки облдержадміністрації.

Від імені депутатів обласної ради жіночу громадськість області привітав голова обласної ради Анатолій Мельник.

«Сьогодні без вашої участі неможливо уявити громадсько-політичне та ділове життя Чернігівщини. Ваша мудрість, витримка, почуття відповідальності за майбутнє були і залишаються найважливішою запорукою успішного соціально-економічного і духовного розвитку регіону, зміцнення миру, стабільності та злагоди.

Багато часу, енергії і душевних сил ви віддаєте роботі. Але, незважаючи на це, вам вдається головне - залишатися берегинями сімейного вогнища. Завдяки вам є непорушними такі вічні цінності, як дім, сім'я, діти», - зазначив у своєму виступі Анатолій Мельник та вручив жінкам відзнаки обласної ради.

Також присутніх привітав та вручив Почесні грамоти Чернігівської міської ради Олександр Соколов.












Прес-служба облдержадміністрації