back

Голова облдержадміністрації провів нараду з питань регіонального аспекту реалізації медичної реформи та роботи медичних, освітніх закладів під час складних погодних умов

01-02-2012 | 13:07

1 лютого голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів робочу нараду з питань регіонального аспекту реалізації медичної реформи, підвищення стандартів та якості медичного обслуговування, роботи медичних, освітніх закладів установ соціальної сфери під час складних погодних умов, а також боротьби з травматизмом.

Як зазначив Володимир Хоменко, мета наради – опрацювання деяких аспектів реформування медичної галузі, зокрема, роботи в сфері охорони материнства й дитинства.

Нещодавно під час проведення засідання комітету економічних реформ на базі Чернігівської міської лікарні № 2 розглядалося регіональні аспекти реалізації медичної реформи: забезпечення ресурсами, кадрами, житлом, доплатами, зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів.

За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галини Василькової, Чернігівщина долучиться до національного проекту “Нове життя”, ініційованого Президентом України Віктором Януковичем. Поряд з відкриттям новітніх перинатальних центрів у Києві, Харкові, Донецьку сучасна медична установа з’явиться в нашому обласному центрі.

Голова облдержадміністрації підкреслив: на порядку денному сьогодні – увага до роботи медичних закладів в умовах значного похолодання, медикаментозне забезпечення населення, створення умов для безпритульних, організація гарячого харчування, боротьба з травматизмом тощо.

Про роботу, яка ведеться у напрямку безперебійного забезпечення населення області ліками, поінформувала генеральний директор комунального підприємства «Ліки України» Світлана Пасталиця.

Про заходи, які вживаються для забезпечення діяльності установ і закладів під час різкого похолодання доповіли начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, начальник управління МНС України в області Володимир Муха та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації В’ячеслав Рига.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко підкреслив: зважаючи на складні погодні умови, зараз необхідно здійснювати щоденний моніторинг ситуації та тримати її на постійному контролі.

За підсумками наради буде підготовлене відповідне доручення голови облдержадміністрації.





Прес-служба облдержадміністрації