back

Остер не несе загрозу Десні

06-07-2016 17:01

Про це сьогодні під час наради в облдержадміністрації повідомив головний державний інспектор з охорони навколишнього середовища Чернігівської області, начальник Державної екологічно інспекції в регіоні Леонід Бурковський.

Річка до впадання в Десну самоочищується, тож загроза для питної води відсутня. Згідно досліджень, виявлені зміни кольору води та наявність стороннього запаху в річці Остер на території Ніжинського та Носівського районів спричинені природними процесами: заболоченість місцевості, цвітіння води, змиви дощами з сільськогосподарських угідь, високою температурою, що призвела до загибелі риби тощо.

Детальніше про це можна прочитати за посиланням.

Однак, як зазначив перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, відповідне Міністерство стурбоване ситуацією. Зокрема, насторожує те, що служби не спрацювали на випередження та не повідомили про ситуацію відразу після виявлення перших ознак.

Також він зазначив, що вчора дав доручення профільним установам тримати ситуацію на контролі, а головам райдержадміністрацій вжити всіх заходів з її стабілізації та безпеки населення.

І хоча наразі в області не зареєстровано випадків захворювань через використання води з Остра, втім зайва обережність не завадить, тож не рекомендується пити воду, купатися чи виловлювати рибу у місцях, де зафіксовано органічне забруднення.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода