back

Чергова громадська приймальня голови ОДА відбулася у Прилуках

06-07-2016 | 12:12

Учора в місті Прилуки відбулася громадська приймальня голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча спільно з представниками правоохоронних органів, державної фіскальної служби, військкомату. Це вже третя такого роду приймальня. Попередні зустрічі відбулися у містах Ніжин – 9-го, і Мена – 21-го червня. Передбачається їх проведення також у Новгороді-Сіверському, Бахмачі та Чернігові.

Протягом-2 х годин жителі Варвинського, Ічнянського, Прилуцького, Срібнянського і Талалаївського районів напряму спілкуватися із заступником начальника Головного управління Національної поліції в області Олександром Потапенком, прокурором області Віктором Носенком, начальником СБ України в області Олександром Довженком, начальником Головного управління Державної фіскальної служби в області Олексієм Барановським, військовий комісаром Олександром Криворучком та з головою облдержадміністрації Валерієм Кулічем.

Більшість питань, що були озвучені присутніми в залі, адресувалися саме голові ОДА. Жителі південних районів області здебільшого переймаються тими самими проблемами, що й уся Чернігівщина – ремонти доріг, завершення довгобудів, оптимізація мережі соціальних закладів, об’єднання громад, пільги, патріотичне виховання та інше. Проте специфічним для цієї зустрічі став значний масив питань стосовно неналежного, на переконання громади, виконання своїх зобов’язань нафто-газовидобувними компаніями. Голова ОДА Валерій Куліч запевнив, що до того часу, поки ці суб’єкти господарювання не почнуть виконувати умови соціальних договорів із громадами району – виконавчою владою області не буде підписано жодного документу на їхню користь.

Доволі багато запитань від учасників зустрічі стосувалося також сфери відання правоохоронних органів – кадрового та організаційного аспектів, а також дій, які, на думку громадян-заявників, мають ознаки корупційних діянь. Усі звернення, що були озвучені в ході зустрічі, запротокольовано працівниками відповідного відділу ОДА і представниками правоохоронців та взяті на контроль.

Для повного та об’єктивного відображення перебігу зустрічі пропонуємо вашій увазі повний аудіозапис громадської приймальні голови ОДА у місті Прилуки. Інтерпретації та аналіз озвученої інформації – у викладі регіональних засобів масової інформації.

Проведення наступної громадської приймальні планується вже наступного тижня у Новгороді-Сіверському. Про дату і час буде повідомлено окремо в розділі «Анонси» офіційного сайту Чернігівської ОДА.


Прес-служба облдержадміністрації