back

З 16 місця у першість: сайт Чернігівської ОДА — лідер у рейтингу прозорості офіційних веб-сайтів

05-07-2016 | 18:17

У квітні-червні 2016 року Держкомтелерадіо здійснив моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів 57 центральних органів виконавчої влади та 24 обласних і Київської міської державних адміністрацій.

За результатами аналізу сайт Чернігівської обласної держадміністрації визнано найкращим серед місцевих органів виконавчої влади.

За чотирма показниками Чернігівщина отримала такі бали:

100%наявність інформації;

74,78%якість інформаційного наповнення (рівень повноти, актуальності, навігаційної доступності розміщеної інформації, наявність функції пошуку та доступність інформації для сприйняття особами з вадами зору та слуху);

87,39%інформаційна прозорість (розраховується як середнє значення двох попередніх показників);

14,01% динаміка інформаційної прозорості (демонструє, чи змінився рівень інформаційної прозорості в порівнянні з попереднім періодом та визначається як різниця між значеннями відповідних показників інформаційної прозорості).

Детальніше з оцінками можна ознайомитися за посиланням.

Варто зауважити, що у другому півріччі минулого року сайт Чернігівської ОДА знаходився на 16-у щаблі.

З того часу на веб-сторінці оптимізували формат інформації щодо установ і закладів соціальної сфери, комунальних підприємств, правоохоронних органів, їх адрес, номерів телефонів та розпорядку роботи.

Попрацювали і над наявністю відомостей щодо цільових програм, розташуванням публікацій в логічних розділах; забезпечили зручність користування сторінкою громадянам із вадами зору.

Наразі здійснюється робота з відстеження та коригування адрес установ у зв’язку з перейменуванням вулиць.

Звичайно, перше місце у рейтингу не означає, що сайт облдержадміністрації досяг межі досконалості. Він продовжує еволюціонувати та збагачуватися новими форматами. Так, облдержадміністрація має сторінку і в мережі Facebook, де можна переглянути більше фото та відео.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, який займається інформаційним наповненням сайту, дякує уважним користувачам за допомогу в удосконаленні сайту та вчасному реагуванні на можливі недоліки.

Адже комунікація органів влади та суспільства має бути чітким та зручним механізмом.

Просимо усіх, хто цікавиться сайтом, надсилати пропозиції щодо його покращення, а також повідомлення про виявлені неточності на адресу [email protected]

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації