back

Президент підписав закон щодо купівлі вживаних авто

05-07-2016 | 08:32

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів».

Підписання відбулося в присутності співавторів – народних депутатів, що представляють різні фракції, та за результатами знаходження компромісу і досягнення чітких домовленостей про те, що в проголосований і підписаний Президентом закон будуть внесені зміни, які захистять як споживачів, так і державу.

Президент і депутати домовилися про те, що зміни до закону, які у невідкладному порядку внесе Глава держави, будуть підтримані усіма фракціями та проголосовані у Верховній Раді у найближчий четвер. Зміни стосуватимуться чіткого регламентування дії закону, а саме – одна машина до кінця дії закону, введення заборони перепродажу та за умови, що власник авто має завезти його в Україну особисто.

«Це буде по-чесному з боку Президента, парламенту, уряду до людей і по-чесному по відношенню до держави в необхідності фінансування її видатків в умовах війни, яка не закінчена», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави також наголосив на тому, що підписання цього закону дозволить реально допомогти звичайним громадянам придбати автомобіль для власних потреб.


Прес-служба Президента України