back

Красною площею крокували сьогодні випускники-пенітенціарії

02-07-2016 | 14:47

Перший випуск молодих фахівців Академії Державної пенітенціарної служби відбувся сьогодні, 2-го липня, у середмісті Чернігова. Урочистий масовий понад півторагодинний захід зібрав на Красній площі велелюдний натовп. Крім випускників, їхніх батьків та глядачів, участь у випускному взяли почесні гості.

Захід відвідали Міністр юстиції України Павло Петренко, заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, голова Державної пенітенціарної служби України Володимир Палагнюк, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, голова обласної ради – Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, в. о. начальника Головного територіального управління юстиції в області В’ячеслав Хардіков, представники правоохоронних органів.

На урочистому випуску диплом державного зразка за спеціальністю «Правознавство» отримали 202 особи, з них – 137-ом присвоєно спеціальне звання «лейтенант внутрішньої служби». 13-м випускникам, які навчалися відмінно, присвоєно первинне спеціальне звання на ступінь вище – «старший лейтенант внутрішньої служби».

Коментуючи подію представникам ЗМІ, Міністр юстиції України Павло Петренко, зокрема, зазначив: «Будь-які зміни творять люди, ті люди, які мають інші підходи до роботи. І ці 202 випускники – є тією новою основою систем органів юстиції і пробації, яка буде змінювати радянські принципи так званого «перевиховання» у тюрмах. Саме вони творитимуть нову систему, в якій люди, які навіть потрапляють за ґрати, будуть утримуватися в нормальних умовах, люди, які порушили закон – не будуть втрачати гідність».

Валерій Куліч у свою чергу подякував причетним до створення академії: «Для Чернігова розміщення Академії саме у нас, на базі нашого колишнього коледжу, є дійсно знаковим. Я радий, що такий потужний навчальний заклад функціонує у нашому місті і вже здійснює перший випуск. Зі свого боку ми всіляко сприятимемо розвитку академії для того, щоб вона була дійсно ефективною».

«Якість знань і рівень професорсько-викладацького складу є достатнім і задовільним. Випускники ще навіть коледжу практично всі знайшли себе у службі, працюють без нарікань і, як фахівці, показують себе найкращим чином. Щодо нинішніх випускників уже академії – проблеми з працевлаштуванням немає, всі вони вже розподілені по областях і підрозділах», – відзначив якість закладу голова Державної пенітенціарної служби України Володимир Палагнюк.

Нагадаємо, що Академія Державної пенітенціарної служби України виникла шляхом перетворення з Чернігівського юридичного коледжу в листопаді минулого року, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року.


Прес-служба облдержадміністрації