back

Діалог із профспілками активізовано – голова ОДА зустрівся з профактивом області

01-07-2016 | 17:39

Зустріч голови Чернігівської облдержадміністрації з членами президії Федерації профспілкових організацій та профактивом області відбулася 1-го липня за ініціативи останніх на базі федерації.

Приводом для зібрання стала потреба обговорити деякі ключові аспекти діяльності держави, напрями та шляхи реалізації її соціальної та економічної політики. Адже, на переконання організаторів зустрічі, нинішній стан справ викликає занепокоєння працюючих громадян-членів профспілок, що потребує відкритого діалогу.

У вільному режимі – як у монолозі, так і в ході живого спілкування – голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч доніс до лідерів профспілок інформацію стосовно ситуації довкола виплат заробітних плат працівникам бюджетної сфери, щодо тенденцій оптимізації мереж закладів освіти і медицини, децентралізації влади, об’єднання громад та іншого.

Також ішлося про шляхи розв’язання протестних настроїв серед профспілчан, які мотивуються відсутністю нормального соціального діалогу, необґрунтованістю збільшення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та загальнодержавним рівнем заробітних плат, який, на переконання профспілкових лідерів, «не витримує ніякої критики».

З цього приводу Валерій Куліч висловив переконання в тому, що тарифи мають бути доведені до реальної вартості послуг, а незахищені верстви населення – підтримані за рахунок субсидій, розмір заробітних плат і соціальних стандартів у країні залежить від стану реального сектору економіки, і може бути збільшений лише внаслідок підвищення економічної активності та розвитку підприємств.

Профспілчани відзначили зустріч як продуктивну і домовилися з головою ОДА про продовження діалогу та двосторонні консультації на регулярній основі.


Прес-служба облдержадміністрації