back

Відбувся І-й Чернігівський форум експортерів

30-06-2016 | 15:28

Сьогодні у Чернігові вперше на одному майданчику зібралися компанії-експортери для обговорення питань комплексного пошуку ефективних шляхів виходу компаній на міжнародні ринки. Також представники бізнесу мали можливість безпосередньо поспілкуватися з міжнародними експертами та службовцями державних органів влади, серед яких – голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Упродовж робочої сесії форуму, яка тривала понад чотири години і містила у собі три блоки, її учасники налагоджували ділові контакти й обговорювали актуальні проблеми з колегами та експертами, дізналися про новітні підходи та найкращі практики.

«Те, наскільки стабільною та розвиненою буде наша держава, залежить багато в чому від економіки – однієї з найважливіших сфер. Бо жодне соціальне питання не може бути вирішене без сталого розвитку економіки. Яке б питання не розглядалося – в решті-решт воно впирається в кошти, які заробити може тільки реальний сектор і його найстабільніша частина – сектор експортоорієнтованих підприємств, які заводять у країну валютну виручку. Тому для нас, облдержадміністрації зокрема, розвиток підприємств-експортерів є дуже важливим і ми робимо й робитимемо все залежне для їх просування на нові ринки», – з таким вступним словом звернувся до учасників форуму голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Також він відзначив, що експортери Чернігівщини доволі швидко оговталися від втрати звичних ринків збуту через агресію РФ і переорієнтовуються на нові, перспективніші напрямки. «Частка експорту до країн Африки з 2-3-х відсотків у загальнорегіональному експорті зросла до понад 20%. Це свідчить про успішну експансію на зростаючі ринки», – зауважив голова Чернігівської ОДА.

Учасником форуму, крім інших, стала й заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська, яка долучилася до зібрання за допомогою відеоконференц-зв'язку.

Насичена програма форуму включила в себе доповіді та дискусії на теми національної стратегії розвитку експорту, можливостей і ресурсів для його розвитку, а також обговорення вже успішно реалізованих практик.


Прес-служба облдержадміністрації