back

Робоча поїздка голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка до Чернігівського та Ріпкинського районів

24-01-2012 | 17:20

24 січня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко перебував з робочою поїздкою в Чернігівському та Ріпкинському районах.

В ході поїздки керівник області особисто перевірив вжиття невідкладних заходів щодо забезпечення життєдіяльності районів у складних погодних умовах.

У районах голова облдержадміністрації відвідав об’єкти ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія», основний напрямок роботи якого – вирощування сільгоспкультур та молочно-товарне виробництво.

Зокрема, у с. Жукотки та Шибиринівка Чернігівського району він оглянув овочесховища для зберігання насіння картоплі.

Питання будівництва сучасних складських приміщень для зберігання картоплі та овочів надзвичайно актуальне для області як у світлі вимог, що ставить перед регіонами керівництво держави, так і зважаючи на те, що валовий збір картоплі на Чернігівщині в повному обсязі забезпечує потреби регіону, а також дозволяє значну частину вирощеного врожаю реалізувати за його межі. У 2011 році в області зібрано найвищий за останні 15 років урожай картоплі.

Загальна кількість складських приміщень для зберігання картоплі та овочів в області складає 115 одиниць загальною місткістю 160,5 тисяч тонн продукції.

ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія», яке у 2011 році зайняло перше місце по області в номінації «Краще господарство по розвитку рослинницької галузі», торік мало 659 га посівної площі картоплі при урожайності 278,5 ц/га. У 2012 році прогнозується посадити 600-700 га картоплі.

Протягом минулого року проведена реконструкція чотирьох картоплесховищ, які оснащені сучасним технологічним обладнанням.

У Ріпкинському районі голова облдержадміністрації ознайомився з роботою та планами по реконструкції і будівництву молочного комплексу на 1000 корів з доїльними залами типу «Ялинка».

У поїздці голову облдержадміністрації супроводжували заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, керівництво Чернігівського та Ріпкинського районів, директор ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» Анатолій Ясинський.



















Прес-служба облдержадміністрації