back

Забезпечення життєдіяльності населення та бюджетних установ в складних зимових умовах – головне завдання влади

10-02-2012 | 14:40

10 лютого перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко взяв участь у селекторній нараді, яку за дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова провів Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк. В ході наради були обговорені питання щодо недопущення надзвичайних ситуацій в умовах значного похолодання, забезпечення життєдіяльності населення, бюджетних установ та стану розрахунків за спожиті енергоносії.

Відкриваючи нараду, Анатолій Близнюк подякував за роботу, яка проводиться в регіонах з оперативної локалізації надзвичайних ситуацій, що виникають у складних зимових умовах. Але також відмітив, що є і резонансні випадки, зокрема в місті Одеса, Донецькій, Луганській областях. Він повідомив, що складні погодні умови ще утримаються протягом 5-10 днів та наголосив на необхідності забезпечення безперебійного тепло- та енергопостачання, водопостачання, водовідведення, продовольчого забезпечення, транспортного сполучення, надання медичних послуг тощо.

Серед іншого Анатолій Близнюк також зазначив, що рівень розрахунків за спожиті енергоносії значно знизився і складає 24%. У 2012 році Вінницька, Волинська, Луганська, Миколаївська, Рівненська та Тернопільська області не проводили розрахунки за спожитий газ.

Під час селекторної наради було заслухано інформацію всіх регіонів про забезпечення життєдіяльності населення та стан розрахунків за енергоносії.

Про ситуацію на Чернігівщині поінформував перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко. За його словами, всі системи електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення працюють в штатному режимі. Теплом забезпечено 100% шкіл, дитячих садків, житлових будинків, лікарень. Для забезпечення проїзду в разі великих снігопадів Чернігівським облавтодором підготовлено 239 одиниць снігоочисної техніки, заготовлено 51,5 тисяч тонн матеріалу для посипання, накопичено 25 тонн бензину і 15 тонн дизпалива. В області забезпечено роботу 45 пунктів обігріву та тимчасового перебування громадян під час морозів. в області контрольована, проблеми, які виникають оперативно вирішуються. Таким чином, ситуація в області повністю контрольована, проблеми, які виникають, оперативно вирішуються.





Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації