back

Молоді медпрацівники Чернігівщини зможуть підвищити свій фаховий рівень у Польщі

24-06-2016 | 13:05

Формат та основні напрями співпраці медичних закладів Чернігівщини з Медичним Центром ім. Святого Павла ІІ польського міста Познань обговорили в обласній державній адміністрації 23 червня.

У зустрічі з польською делегацією взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, віце-президент Чернігівської торгово-промислової палати Олександр Шанойло, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та закладів медичної освіти області.

Представник Великопольського воєводства Польщі, директор медичного Центру імені Святого Павла ІІ, Леслав Ленартович розповів про їх наміри співпраці в плані обміну досвідом, стажування, практики спеціалістів різних кваліфікаційних рівнів та напрямків медицини.

Зокрема, польська сторона запропонувала свою допомогу в підвищенні фахового рівня спеціалістів медичної сфери, як цьогорічних випускників так і працівників, які вже мають певний досвід роботи.

Група з 30 чоловік для участі в цьому проекті буде сформована на основі конкурсного відбору. Необхідними умовами є наявність медичної освіти та знання польської мови.

Навчатися ці студенти будуть на базі Познаньського державного університету медичних наук. Практичні заняття проходитимуть у Медичному Центрі ім. Святого Павла ІІ.

Польська сторона фінансуватиме навчання, проживання, харчування та виплату стипендій чернігівським студентам-медикам. Повний курс навчання триватиме 3 роки. Заняття в університеті розпочнуться у жовтні.

Тому вже зараз триває набір претендентів для участі у проекті.

– Це чудова нагода для випускників наших медичних коледжів і училищ підвищити свій професійний рівень та отримати диплом, нострифікований для країн Європейського Союзу. Тому обласна державна адміністрація забезпечить повне сприяння в реалізації даного проекту, а також у налагодженні зовнішньоекономічних зв’язків між нашими країнами, – наголосила Наталія Романова під час зустрічі.

Учасники наради також обговорили можливості обміну досвідом між чернігівськими та польськими лікарями. Серед запланованих заходів – проведення відеоконференцій з організації медичного менеджменту та використання новітніх технологій у лікувальних процесах.

У ході спілкування з головою Великопольської групи підтримки підприємців PRO PROGRESS Томашем Крушинські була досягнута домовленість про налагодження співпраці між представниками бізнесу обох регіонів. Польська сторона висловила намір прислати свою делегацію для ознайомлення з промисловим потенціалом Чернігівщини та ініціювання діалогу між виробниками обох країн.

– Чернігівщина має значний економічний потенціал. Наші підприємства поступово нарощують виробництво певних видів продукції. Тому ми дуже зацікавлені в розвитку нашої промисловості і готові інтегрувати місцеві підприємства до співпраці з представниками польського бізнесу, – зауважив Сергій Сергієнко.

Сторони домовились обмінятися інформацією про види продукції і виробничі потужності підприємств обох регіонів. А також більш детально опрацювати питання щодо можливої співпраці в ході майбутньої зустрічі в Чернігові, запланованої на серпень цього року.







Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації