back

Держенергоефективності здійснено чергове відшкодування позичальникам «теплих» кредитів

22-06-2016 | 11:01

Державне агенство з енергоефективності та енергозбереження України згідно отриманих реєстрів позичальників за травень перерахувало Ощадбанку та Укргазбанку майже 150 мільйонів гривень для компенсації частини суми «теплих» кредитів. При цьому 4,4 мільйона гривень отримали позичальники, які придбали в кредит «негазові» котли. 144,4 мільйона гривень компенсовано учасникам програми на енергоефективне обладнання і матеріали. Понад 700 тисяч гривень відшкодовано ОСББ.

Таким чином загальна сума відшкодувань цьогоріч вже склала 386 мільйонів гривень. Понад 14 мільйонів отримали фізичні особи, які придбали котли з використанням будь-яких видів палива та енергії (крім газу й електроенергії). Два з половиною мільйони компенсовано ОСББ. Найбільше коштів виділено учасникам програми, які оформили «теплі» кредити на покупку енергоефективного обладнання та матеріалів, – це майже 369 мільйонів гривень.

Ми в черговий раз демонструємо суспільству, що Урядова програма підтримки населення та ОСББ до енергоефективності діє і держава виконує свої зобов’язання перед її учасниками. Для нас важливо не втратити довіру та підтримку з боку населення. Оскільки, від цього залежить, як швидко стане Україна енергоефективною та енергонезалежною державою, – прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук та закликав кожного робити свій власний внесок у досягнення цієї загальнонаціональної мети.

За весь період дії програми стимулювання населення та ОСББ до впровадження енергоефективних заходів, з жовтня 2014-го по червень 2016 року, з державного бюджету відшкодовано 690 мільйонів гривень позичальникам «теплих» кредитів.


За інформацією Державного агентства
з енергоефективності та енергозбереження України