back

На які інвестиційні проекти використають державні кошти – на прес-брифінгу в ОДА

21-06-2016 | 16:56

Про інвестиційні проекти регіонального розвитку, які фінансуватимуться за рахунок коштів державного бюджету, говорили сьогодні під час прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Директор Департамнту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Юрій Євтушенко та його заступник Сергій Ситник надали роз’яснення, яким чином відбувався відбір проектів, та зазначили основні пріоритети спрямування коштів.

Так, за їх інформацією, цьогоріч за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку області передбачено майже 92 мільйони гривень.

Обласна конкурсна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку із трьохсот поданих проектів визначила 70, які є найбільш актуальними та відповідають всім вимогам. Це, зокрема, введення в експлуатацію значущих об’єктів охорони здоров'я обласного підпорядкування, здійснення заходів з теплореновації, забезпечення стабільного водопостачання населених пунктів питною водою, введення в експлуатацію незавершених будівництвом об’єктів.

Після розгляду цих пропозицій Мінрегіоном вже затверджено для області 64 інвестиційні проекти загальною вартістю 84,6 мільйона гривень. Шість проектів наразі на доопрацюванні для їх подальшого погодження та виділення коштів.

Тож найближчим часом передбачається здійснити будівництво, реконструкцію та ремонти 12-ти об’єктів охорони здоров’я, 28-и загальноосвітніх навчальних закладів, п’яти дитячих садочків, шести об'єктів водопостачання, семи закладів культури, по три об’єкти сфери соціального захисту та житлово-комунального господарства. Перелік інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку розміщено за посиланням http://goo.gl/o1K9qh

Важливо, що при цьому на двадцяти одному об'єкті близько 21,2 мільйона гривень направлять на заходи з енергозбереження.

Керівники профільного Департаменту зазначили також, що область має отримати 49,1 мільйона гривень субвенції з державного бюджету на здійснення заходів стосовно соціально-економічного розвитку окремих територій. Відповідний проект постанови Кабміном вже розроблено. Кошти розподілено між 20-ти районами та містами обласного значення. Після відповідного затвердження вони будуть спрямовані та ремонтні та будівельні роботи на об’єктах соціального значення.

Крім того, область вже почала освоювати кошти, виділені з держбюджету п’яти об’єднаним територіальним громадам. Мова йде про 31,7 мільйона гривень.

Тож, цьогоріч у цілому на розвиток інфраструктури Чернігівщини має поступити 172 мільйони гривень. Державне фінансування збільшується на 30%, порівнюючи з 2015 роком.


Довідково

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 № 432 розподілено 1 мільярд 570 мільйонів гривень Державного фонду регіонального розвитку на фінансування 468 інвестиційних програм і проектів у Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях. Таким чином, у 2016 році вже розподілено 2 мільярди 580 мільйонів гривень Фонду. Нерозподілений залишок коштів – майже 420 мільйонів.




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації