back

Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям Нацгвардії

21-06-2016 | 08:22

Під час відвідин Навчального центру з підготовки і перепідготовки військовослужбовців за контрактом Північного територіального управління Національної гвардії України Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди військовослужбовцям, які брали участь у боях під Семенівкою, звільненні Слов'янська.

Глава держави нагадав про події дворічної давнини, коли завдяки злагодженим діям Нацгвардії, Міністра внутрішніх справ, бійців спецпідрозділів та Збройних Сил було розпочато процес звільнення Слов'янська.

"Прийнявши рішуче рішення атакувати ви забезпечили, спільно зі Збройними Силами, звільнення Семенівки, відкрили оперативний простір для наступу у надзвичайно важливих стратегічних напрямках", - підкреслив Петро Порошенко.

"Цінність перемоги під Семенівкою в тому, що вона була першою. Що ви довели і українському народу, і ворогу, що носите звання гвардійців заслужено. Ви подарували громадянам України впевненість в тому, що зможете захистити нашу землю від терористичної навали разом зі Збройними Силами і іншими силовими підрозділами", - також наголосив Президент.

Глава держави також з сумом констатував, що через події під Семенівкою "країна вперше усвідомила яку ціну доведеться заплатити за право вільно жити на українській землі і за священний обов'язок захищати рідну землю від ворога-агресора". За час агресії проти України за особисту відвагу 1040 нацгвардійців були удостоєні державних нагород, 746 бійців отримали поранення, 183 воїна віддали своє життя, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність рідної держави.

Тих, хто заплатив найвищу ціну, захищаючи волю і свободу, присутні вшанували хвилиною мовчання.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Петро Порошенко вручив п'яти службовцям Нацгвардії орден "За мужність" ІІІ ступеня, десятьом військовим НГУ - медаль "За військову службу Україні".





Прес-служба Президента України