back

Підприємство з пресування вторинної сировини збільшуватиме потужності

15-06-2016 | 17:19

З проектом пресування вторинної сировини, що близько року здійснюється на підприємстві Менщини, сьогодні ознайомилися, перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич та заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

КП «Менарайкомунпослуга» Менської районної ради впроваджує роздільний збір відходів та заготівлю вторинної сировини по населених пунктах району.

Як відомо, під час огляду підприємства були обговорені позитивні результати та проблемні питання, зокрема створення нових та облаштування існуючих пунктів прийому відходів.

Владці прийняли рішення про доцільність залучення коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для вирішення зазначеної проблеми.

Варто зазначити, що мова йде не лише про перше підприємство з пресування вторинної сировини в області, а ще й про вдалу спроба реалізації програми Програма Поводження з твердими побутовими відходами на 2013-2020 роки.

Даний проект допоможе зберегти навколишнє середовище Чернігівщини і принесе додаткові кошти населенню. До слова: кілограм макулатури коштує гривню, пластикові пляшки майже півтори гривні за кіло, стретч-плівка (стрічка, якою обв’язують упаковку) – три з половиною гривні, банка алюмінієва – п’ять копійок за штуку, а поліетилен пакувальний – чотири гривні за кілограм.

Принагідно керівництво району та представники обласної влади обговорили методи прискорення виконання закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» по Менському району.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації