back

У Батурині відбулось щорічне Козацьке свято

14-06-2016 | 17:17

12 червня в Батурині відбулось Козацьке свято, яке цьогоріч змінило формат, адже організатори відійшли від традиційного сценарію та помпезності. Лейтмотивом зібрання стали любов до рідної землі, самовідданість, патріотизм та вшанування захисників України всіх часів.

Розпочалися заходи на території Цитаделі місцевої фортеці, де відбулася поминальна літія. ЇЇ учасники вшанували пам'ять жертв Батуринської трагедії 1708 року, а також інших загиблих борців за свободу і незалежність нашої держави.

Під час заходу до присутніх звернувся голова Бахмацької райдержадміністрації Віктор Міщук, який зазначив, що Батурин з давніх часів був форпостом у боротьбі за незалежність України. Він також висловив переконання, що наша країна обов’язково переможе, і на українській землі настане такий довгоочікуваний мир та добробут.

Учасників свята привітали голова Бахмацької районної ради Віталій Кочерга, Батуринський міський голова Леонід Душа, депутат обласної ради Григорій Данько.

Офіційні особи, представники козацтва та громадськість поклали квіти до пам’ятного знака жертвам Батуринської трагедії. Продовженням Козацького свята стала концертна програма в місцевому Будинку культури.

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації організував зустріч членів родин військовослужбовців, які загинули під час проведення АТО, з представниками обласної та районної влади. Учасники зібрання обговорили наявні проблемні питання та спільно намітили шляхи їх вирішення.

Загалом, свято виявилося напрочуд насиченим і патріотичним. Такі заходи є вкрай необхідними для розуміння нинішніх подій, що відбуваються в нашій державі. Коли в запеклій боротьбі мужні та доблесні нащадки славного козацького роду невтомно борються за територіальну цілісність і суверенітет України. І в цій боротьбі вони щоразу доводять, що козацький дух незламний, а їх любов до рідної землі безмежна.





За повідомленням відділу інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю апарату
Бахмацької райдержадміністрації