back

Перевірка інформації – ключова навичка для журналіста

10-06-2016 | 18:41

Соціальні мережі кишать фейками та дезінформацією, яку через власну необачність часто публікують ЗМІ, тим самим вводячи в оману довірливих читачів. Як не бути обманутим, перевіряти факти і їх джерела та як навчитись критично аналізувати інформацію, дізнались учасники проекту «Медійний поступ».

Тренінг в облдержадміністрації, який пройшов сьогодні, 10 червня, проводила  Аля Шандра, редактор англомовної платформи «Євромайдан Преса». Вона, зокрема, розповіла про широкі технічні можливості для пошуку даних і інформаційних приводів, які надає популярна зарубіжна соцмережа Твіттер та зупинилася на особливостях її використання.

До того ж, відтепер медійники Чернігівщини вміють швидко перевіряти візуальний контент (фото та відео), розрізняти фейкові новини та замовні матеріали. За допомоги тренера учасники навчилися використовувати сучасні інструменти перевірки інформації, такі як Verify.org.ua, та розглянули чимало інших відповідних сервісів.

Проект «Медійний поступ» реалізовують Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації спільно з громадськими організаціями «Асоціація регіональних ЗМІ» та «Разом до громадянського суспільства» за підтримки компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна».





Департамент інформаційної діяльності 
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації