back

Україна та Латвія працюють над проектом з розвитку молочного скотарства на Чернігівщині

10-06-2016 | 17:39

Україна та Латвія обговорюють спільний проект із розвитку молочного скотарства в Чернігівській області. Також готові продовжувати уже розпочаті проекти з тваринництва, рибного та лісового господарства. Про це йшлося під час зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з Міністром сільського господарства Латвійської Республіки Янісом Дуклавсом у рамках проведення XXVIII Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2016».

Тарас Кутовий наголосив на важливості обміну досвідом між двома державами з питань агропромислового розвитку. Зокрема, сторони обговорили пріоритетні напрямки двосторонньої співпраці у сільськогосподарській галузі, сфері лісового та рибного господарства.

– Переконаний, що наша співпраця допоможе реалізувати багато важливих проектів, які ми намітили у рамках реформ “3+5”, – зазначив він.

У свою чергу, Міністр сільського господарства Латвійської Республіки висловив сподівання на успішну реалізацію пілотного проекту центру молочного скотарства в Чернігівській області.

– Перспективними напрямками співпраці є концепція пілотного проекту створення центру молочного скотарства в Чернігівській області. Сподіваємось, що цей проект буде схвалений і на рівні міністерства. Для нас також важливий обмін інформацією щодо лісової та рибної галузі між нашими країнами. Ми переконані, це дасть певний результат, – сказав Яніс Дуклавс.

До обговорення питань реалізації пілотного проекту на Чернігівщині долучився директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Сергій Хоботня.


За матеріалами прес-служби
Міністерства аграрної політики та продовольства України