back

Підготовка молодих кадрів до проходження державної служби в органах влади – вимога часу

09-02-2012 | 10:53

8 лютого в Центрі підвищення кваліфікації кадрів заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець та заступник голови обласної ради Валентин Мельничук зустрілися зі студентами випускних курсів вищих навчальних закладів м. Чернігова, які навчатимуться за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи».

Звертаючись до присутніх, кандидат наук з державного управління, доцент Микола Стрілець наголосив на важливості залучення молоді та забезпеченні її професійної підготовки для проходження державної служби в органах влади.

«Ефективність функціонування Української держави безпосередньо залежить від якісних характеристик корпусу державних службовців. Професіоналізм повинен стати головною ознакою державного службовця», - підкреслив він.

Валентин Мельничук, доктор філософії в галузі ділового адміністрування, ознайомив студентів з структурою та роботою обласної ради, а також проінформував присутніх про механізм формування влади на рівні районів. На його думку, на сьогоднішній день працювати в управлінських структурах досить важко, але водночас почесно. А створення дієздатної команди управлінців сприяє успішному і перспективному розвитку держави та регіону зокрема.

Ірина Протченко, начальник управління державної служби Головдежслужби України в області, магістр державної служби, зупинилася на новаціях прийнятого Закону «Про державну службу», який набере чинності з 1 січня 2013 року. Зокрема, вона розповіла про умови вступу на державну службу, її проходження, матеріальне забезпечення та соціальний захист державних службовців.

Про досвід роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування студентів поінформував заступник керівника апарату облдержадміністрації, голова обласної організації ВМГО «Спілка молодих державних службовців України» Юрій Музика.

На завершення спілкування директор Центру підвищення кваліфікації кадрів, кандидат історичних наук Володимир Бойко наголосив, що таке навчання є певним шансом для молодих людей підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці і здобути престижну посаду.

В рамках заходу відбулося анкетування студентів та тестування на предмет знання Конституції України та Закону України «Про державну службу», за результатами якого буде сформована група учасників семінару, що проходитиме наприкінці березня поточного року.