back

У навчальному центрі «Десна» завершилися змагання команд снайперів на першість Збройних Сил України

10-06-2016 | 14:08

На полігоні 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, що на Чернігівщині, відбулися перші в історії сучасного українського війська змагання команд снайперів.

У змаганнях взяли участь кращі десять команд видів та родів військ Збройних Сил України та дві команди гостей від Національної гвардії України.

Змагання тривали три дні. Снайпери змагалися у точності стрільби на різні відстані, працювали у складі команди, демонстрували вміння взаємодіяти один з одним, вести прицільний вогонь під психологічним і фізичним навантаженням в умовах наближених до бойових. А в заключний день змагань бійці долали 15-кілометровий марш, виконували завдання з орієнтування на місцевості, оперативного виходу на позицію, розміщення, ураження конкретної цілі у визначений час та відходу з позиції.

За підсумком змагань кращою в Збройних Силах України визнано команду 3-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій України, а друге місце здобула команда снайперів навчального центру.



Підполковник Олександр Парій,
Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (місто Чернігів)