back

Президенти України та Європарламенту обговорили перспективи схвалення безвізового режиму та підготовку до політичних консультацій високого рівня Україна-ЄС

10-06-2016 | 08:03

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцем для узгодження позицій у контексті підготовки до політичних консультацій високого рівня Україна-ЄС 27 червня у Брюсселі та обговорення перспектив запровадження безвізового режиму.

Сторони обговорили прогрес, досягнутий Україною на шляху реформ. У цьому контексті Президент Європарламенту привітав Главу держави зі схваленням конституційних змін в частині правосуддя, що стало важливим сигналом про відданість української влади курсу проєвропейських демократичних реформ.

Мартін Шульц підтвердив, що Україна належним чином виконала всі необхідні критерії для запровадження Євросоюзом безвізового режиму для українських громадян. У цьому зв’язку він запевнив, що докладає всіх зусиль для схвалення Європейським Парламентом позитивного рішення вже ближчим часом.

Співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі та відзначили важливість подальшої координації зусиль з метою продовження санкційного тиску на Росію, який має діяти допоки Україна не відновить свій суверенітет над Донбасом і Кримом.

Прес-служба Президента України