back

Підприємства легкої промисловості області спрацювали значно краще минулорічного

08-06-2016 | 14:11

До галузі легкої промисловості належать 30 підприємств області, де задіяні понад чотири тисячі працівників.

Як повідомляють в Управлінні промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації, за підсумками січня – квітня можна стверджувати, що значна частина проблем галузі подолана: тут на третину перевищено показники відповідного періоду минулого року. А питома вага продукції галузі в загальному обсязі реалізованої продукції області становить 4,7%.

Провідна роль у комплексі текстильної промисловості області належить ПрАТ «Камвольно-суконна компанія «Чексіл», де виробляють вовняну пряжу, тканини камвольні, суконні, вовняні та напіввовняні, а також ТОВ «Новофіл» - виробнику еластомірної нитки, що використовується для виробництва трикотажу, сучасних тканин різних типів, панчішно – шкарпеткових виробів, чоловічої та жіночої нижньої білизни, сучасних корсетних виробів та тканин із мікрофібри. Виробництво є екологічно чистим, технологія оплетення нитки — новою для нашої країни.

З позитивною динамікою працюють підприємства, зайняті пошиттям взуття: ПрАТ «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня», ТОВ «Алітоні», ТОВ «Тозіналі», філія ТОВ «Рекс Шуз Мейкер ЛТД» та інші.

Продукцією швейних підприємств області із задоволенням користуються не лише вибагливі закордонні та українські модниці, а й захисники нашої держави.

Тому своє професійне свято, яке відзначатиметься цієї неділі, працівники підприємств легкої промисловості зустрічають у гарному настрої та з оптимізмом.

За інформацією Управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації.