back

Відбулося чергове засідання робочої групи «Законодавче та інституційне забезпечення реформ» Регіонального комітету з економічних реформ

18-01-2012 | 14:52

18 січня заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець провів чергове засідання робочої групи «Законодавче та інституційне забезпечення реформ» Регіонального комітету з економічних реформ.

Учасники засідання окреслили основні принципи етики державного службовця, які чітко зафіксовані в українському законодавстві. Серед них основними є принцип служіння народу України, принципи демократизму і законності, гуманізму і соціальної справедливості, пріоритету прав людини і громадянина, професіоналізму, компетентності, ініціативності, чесності, відданості справи.

Микола Стрілець звернув увагу присутніх на те, що на керівників покладається велика відповідальність щодо дотримання ними принципів і норм моралі, професійної етики та службового етикету.

«Від дотримання керівниками принципів і норм моралі залежить довіра громадян до державної влади, її авторитет та ефективність, оскільки вони не лише самі мають демонструвати кращі зразки поводження, але й стимулювати, мотивувати, контролювати своїх підлеглих щодо дотримання стандартів професійної етики та службового етикету», - підкреслив він.

Також учасники засідання розглянули основні правила службової етики.