back

Як співпрацювати владі з ІГС

07-06-2016 | 17:25

Відповідальні за комунікації з громадськістю в облдержадміністрації та її структурних підрозділах, в районних державних адміністраціях та виконавчих комітетах міських рад Чернігівської, Київської областей, 6 червня у м. Чернігові, взяли участь у регіональному навчальному семінарі «Механізми взаємодії між органами виконавчої влади та інститутами громадянського суспільства».

Захід проводився у рамках проекту «Удосконалення інституційної спроможності Уряду України та інститутів громадянського суспільства для ефективної співпраці у процесах прийняття рішень», що реалізується Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Секретаріатом Кабінету Міністрів України.

Відкриваючи зустріч, заступник завідуючого відділом сприяння розвитку громадянського суспільства та комунікацій з громадськістю Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ Тетяна Андрійчук зауважила, що проведення консультацій з громадськістю набуває все більшого значення в процесі прийняття владних рішень, як на центральному, так і на регіональному рівнях, а також розглянула основні аспекти проекту Закону України «Про публічні консультації».

Під час семінару було обговорено актуальні питання залучення громадськості до процесу прийняття рішень, організації та проведення консультацій з громадськістю, взаємодії з громадською радою, а також аспекти реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства.

Учасники семінару також взяли участь у тренінгах: «Консультації з громадськістю: практичні аспекти організації та проведення», «Форми консультацій з громадськістю. Порядок проведення консультацій», які провів експерт ОБСЄ, виконавчий директор благодійного фонду «Творчий центр «ТЦК» Володимир Купрій.

Аналогічні регіональні семінари вже відбулися у м. Вінниці, м. Львові, м. Івано-Франківську.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації