back

Вісім проектів об’єднаних громад області найближчим часом отримають державну підтримку на розвиток інфраструктури

06-06-2016 | 16:21

У Мінрегіоні розглянули ще 79 заявок від 18 об’єднаних громад на інфраструктурні проекти, які реалізуватимуться за рахунок державної субвенції. На ці проекти планується спрямувати 97 мільйонів гривень державної підтримки.

Загалом 37 об’єднаних громад вже мають 175 затверджених Комісією заявок на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовуватися за рахунок відповідної субвенції, на загальну суму 209 мільйонів гривень. До деяких заявок Комісія має як суттєві, так і технічні зауваження. Усі неточності технічного характеру повинні бути виправлені за лічені дні. Отже, громади вже найближчим часом зможуть почати впроваджувати необхідні для поліпшення послуг на місцях проекти, — повідомив директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону України Сергій Шаршов 30 травня під час другого засідання Комісії з розгляду поданих виконавчими комітетами рад об’єднаних громад заявок на проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державної субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

На цьому засіданні Комісія розглянула заявки на проекти від об’єднаних громад з 10-ти областей: Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Луганської, Одеської, Сумської, Хмельницької, Чернівецької та Чернігівської.

Наша область подала проектні заявки від Макіївської, Кіптівської та Вертіївської об’єднаних громад.

Відтак Комісія Мінрегіону погодила три проектні заявки Макіївської громади. А це – реконструкція частини приміщень Пустотинської ЗОШ I-II ступенів під дошкільний навчальний заклад, частини приміщень Ганнівського фельдшерського пункту та сільського будинку культури в селі Макіївка. Також затверджено заявку Кіптівської громади щодо капітального ремонту покрівлі будинку культури в селі Прогрес. Отримали погодження і чотири проекти Вертіївської громади на капітальний ремонт проїзних частин автомобільних доріг комунальної власності в селі Вертіївка.

До речі, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачена субвенція у розмірі 1 мільярд гривень. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тисяч гривень для найменшої об’єднаної громади до 23 мільйонів гривень — для найбільшої.

П’ять об’єднаних громад Чернігівщини мають отримати 31,6 мільйона гривень: Деснянська громада – 11,9 мільйона гривень, Кіптівська – 5,3 мільйона, Парафіївська – 5,9 мільйона, Вертіївська – 6,1 мільйона, Макіївська – 2,3 мільйона.


За інформацією Міністерства регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства України
та Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку
та інфраструктури Чернігівської ОДА