back

Новгород-Сіверський тепло й гостинно приймав учасників літературно-мистецького свята

06-06-2016 | 15:51

Традиційно, вже вшосте гостинний Новгород-Сіверський вітав жителів і гостей міста на літературно-мистецькому святі «Нетлінне слово…», яке відбулося 5 червня. На радість дітям і дорослим захід буяв всіма відтінками кольорів та був наповнений низкою цікавих виступів і презентацій.

З вітальними словами до учасників свята звернулись заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко, голова Новгород-Сіверської райдержадміністрації Олена Мовчан, голова районної ради В'ячеслав Кауфман, Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко, відомий письменник, дослідник «Слова о полку Ігоревім» Юрій Сбітнєв.

Літературні читання, виставки картин та виробів декоративно-прикладного мистецтва, концертна програма – це далеко не повний перелік заходів, що пройшли цього літнього сонячного дня.

Майстри народного мистецтва Чернігівщини презентували відвідувачам святкової виставки свої творчі доробки. Ці мистецькі вироби продемонстрували всю багатогранність та різноманітність народних ремесел: художній розпис, ляльки-мотанки, кераміка, вишивка, обереги, в'язання та народні музичні інструменти, які звучними мелодіями грали в руках автора.

Свою творчість також представив народний клуб декоративно-прикладного мистецтва «Княжа скарбниця», що діє при Новгород-Сіверському районному Будинку культури. Його виставкова експозиція поєднала в собі цілий спектр видів мистецтва і продемонструвала високий творчий рівень учасників клубу.

З цікавою та різноплановою концертною програмою виступили артисти Чернігівського обласного філармонійного центру та місцеві аматори сцени.

Мальовничі пейзажі Новгород-Сіверського краю, велична краса міста і талановиті творчі особистості Чернігівщини разом створили незабутнє святкове дійство, що надовго залишило теплі та приємні почуття в серцях відвідувачів.



За інформацією сектору інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю апарату Н-Сіверської РДА