back

Усвідомлення проблем довкілля — перший крок до їх вирішення

06-06-2016 | 09:42

Про екологічну ситуацію в області говорили напередодні Всесвітнього дня захисту навколишнього середовища, що відзначають 5 червня.

Тематичний "круглий стіл" відбувся за участі першого заступника голови ОДА Леоніда Сахневича, директора Департаменту екології та природних ресурсів Катерини Тканко, начальника управління освіти і науки Миколи Конопацького, екологів та громадськості. У заході також взяв участь представник Проекту ПРООН «Clima East» Олег Колосок.

Зібрання обговорювало протиріччя та особливості сучасної екології як науки, розглянуло еколого-освітню та природоохоронна діяльність Чернігівської обласної організації Товариство охорони природи, акцентувало і на екологічному вихованні дітей.

Не дарма ми сьогодні зібралися саме тут, на обласній станції юних натуралістів, адже саме тут діти вчаться дружити з природою, — зауважив Леонід Сахневич. — Проблеми, які стоять перед нами зараз, є результатом тривалого нехтування законами розвитку відносин між людиною та природою, це наслідки нерозуміння принципів раціонального використання природних ресурсів. Усвідомлення цих проблем і труднощів, розробка виваженої екологічної політики для їх вирішення на Чернігівщині залишається незмінним нашим пріоритетом.

Під час обговорення представники громадськості підіймали питання незаконної вирубки лісів та вилову риби в області.

Ці проблеми є актуальними не лише для Чернігівщини, а й країни в цілому. Обласна влада робить все можливе, аби разом із компетентними органами, як не викорінити такі ганебні явища, то хоча б призупинити їх, — наголосив Леонід Сахневич.

Одним із методів збереження природи є розширення заповідного фонду.

Як повідомила Катерина Тканко, наразі природно-заповідний фонд області нараховує 662 об’єкти загальною площею майже 261 тисячу гектарів. По кількості заповідних об’єктів наша область посідає друге місце в Україні, але така значна кількість викликає певні труднощі з їх охорони та збереження. Варто зауважити, що і надалі ведуться роботи по визначенню територій перспективних для подальшого заповідання.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації