back

Здорові діти — радість дорослих

01-06-2016 | 16:29

Сьогодні, у День захисту дітей, два Центри соціальної реабілітації дітей-інвалідів Чернігівщини отримали приємні подарунки — гроші на необхідне обладнання. Відповідні сертифікати керівникам установ вручив перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич.

Відтак Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів міста Ніжина зможе доукомплектувати «Сенсорні кімнати» дидактичними іграми, посібниками та спортивним обладнанням на суму 80 тисяч гривень.

Все це знадобиться, зокрема, найбільшій групі вихованців — дітей з ураженням опорно-рухового апарату та малечі із розумовою відсталістю різного ступеню. Наразі заклад відвідує 28 осіб, відповідні послуги у минулому році отримало 42 діток.

Веселощі не оминули і аналогічний Центр у Прилуках. На святі радості та дитячих посмішок Леонід Сахневич повідомив, що заклад найближчим часом отримає універсальний комп’ютерний тренажер з корекційно-розвиваючою програмою «Живий звук». Його вартість 70 тисяч гривень.

У свою чергу малеча дивувала талантами та власноруч зробленими презентами.

Будьте щасливими та впевнено долайте усі перешкоди, що готує життя, — звертаючись до дітей, зауважив перший заступник голови ОДА.— Батькам бажаю сили духу та віри в те, що кожна дитина обов’язково знайде своє місце під сонцем.

Принагідно Леонід Сахневич оглянув заклад та поспілкувався з очільницею міста щодо можливостей розширення Центру для ефективнішої реабілітації.