back

Президент доручив вивчити можливості добудови другого літака АН-225 «Мрія»

01-06-2016 | 07:42

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистостях з нагоди 70-річчя від дня заснування конструкторського бюро під керівництвом О.К.Антонова.

Глава держави оглянув виробничі потужності підприємства ДП "Антонов", зокрема другий літак АН-225 "Мрія", який зараз знаходиться на етапі виробництва. Президент поставив завдання прорахувати всі можливості, уважно вивчити ринок і доповісти йому щодо можливостей добудови літаків АН-70 та "Мрія".

Глава держави поспілкувався з ветеранами заводу та екіпажем АН-225 «Мрії», який нещодавно повернувся з Австралії та подякував їм за популяризацію України в світі.

В свою чергу, екіпаж літака «Мрія» поділився з Президентом враженнями від візиту до Австралії: «Ми прилетіли в час, коли на Євробаченні перемогла Джамала, Австралія зайняла друге місце. І тут прилітає "Мрія". Австралійці були в захваті від України».

Льотчики подякували Президентові, що «він не забуває авіацію» та подарували йому український прапор, який був на борту «Мрії», під час перельоту літака до Австралії.

Петро Порошенко пообіцяв, що цей прапор з автографами членів екіпажу та фотографією літака «Мрія» буде розміщено в кабінеті Президента.

Глава держави також поспілкувався з українськими воїнами–працівниками заводу, які пройшли службу в зоні проведення антитерористичної операції та повернулися на свої робочі місця.

Глава держави подякував трудовому колективу заводу «за незламну віру у відродження українського авіабудування» та вручив високі державні нагороди співробітникам Державного підприємтсва «Антонов».

Серед нагороджених орденом «За заслуги» Олег Богданов, який працює на Державному підприємстві «Антонов» з серпня 1958 року. Брав участь у створенні практично всіх типів літаків "АН" та їх модифікацій, у тому числі: АН-24, АН-26, АН-32, АН-28, АН-38, АН-22 . Особисто, зробив значний внесок для літаків короткого злету та посадки АН-72, транспортного літака АН-74, важкого військово-транспортного літака АН-124, надважкого транспортного літака АН-225 "Мрія" та літаків нового покоління: середнього транспортного літака короткого злету і посадки АН-70, пасажирського турбогвинтового АН-140, та сімейства реактивних регіональних турбореактивних літаків АН-148, АН-158, АН-178.

Орден «Княгині Ольги» III ступеню отримала Наталія Центило. Пані Наталія почала працювати на ДП «Антонов» після закінчення Харківського авіаційного інституту у 1983 році інженером-конструктором, а згодом стала провідним інженером-конструктором, начальником бригади, начальником сектору. З 2011 року – начальником експериментально-дослідного відділу аеродинаміки. Досвідчений фахівець у галузі авіабудування. За її безпосередньої участі збудовані та випробувані дослідні зразки літаків АН-124, АН-70, АН-72, АН-74, АН-38-100, АН-32, АН-140, АН-148, АН-158, АН-178.

Всього до нагородження державними нагородами та почесними званнями представлено десять співробітників заводу.

Прес-служба Президента України