back

До кінця року тарифи на послуги ЖКГ необхідно привести до економічно обґрунтованого рівня - Віктор Янукович

21-02-2012 | 14:55

До кінця поточного року тарифи на житлово-комунальні послуги в усіх регіонах України необхідно привести до економічно обґрунтованого рівня. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів.

«Я вимагаю, щоб до кінця 2012 року на місцевому рівні тарифи на послуги ЖКГ були приведені до економічно обґрунтованого рівня. Це спільна робота державного регулятора і місцевої влади», - сказав Глава держави.

Глава держави вкотре нагадав свою вимогу - тарифи повинні бути обґрунтованими і справедливими для населення. «Не можна безлад і безгосподарність перекладати на людей», - підкреслив він, додавши - там, де це відбувається, реакція має бути жорсткою.

«Ми повинні знайти кошти, а головне – механізми оновлення комунальної інфраструктури», - наголосив Президент. Цілком очевидно, констатував він, платежів, що надходять від споживачів, для цього недостатньо. Натомість у даному випадку слід застосовувати механізми державно-приватного партнерства.

Говорячи про нагальну потребу реформування ЖКГ, В.Янукович зазначив: сумний досвід цієї зими свідчить про критичний стан комунального господарства.

«На тлі зростання комунальних тарифів - це неприпустиме явище… Ми повинні забезпечити максимально ефективне використання кожної гривні комунальних тарифів», - сказав Президент.

Серед ключових напрямків впорядкування тарифної політики Президент назвав технічне переоснащення та зменшення енерговитратності надання житлово-комунальних послуг.

Перспективними у цьому напрямі, на його думку, є пілотні проекти, спрямовані на економію паливно-енергетичних ресурсів, підвищення продуктивності енергетичного обладнання тощо.

В.Янукович також додав, що чекає від державних регуляторів пропозицій щодо оптимізації політики держави у сфері ЖКГ, обсягу та якості послуг тощо.

Прес-служба Президента України Віктора Януковича