back

Підбито підсумки, намічено завдання

21-02-2012 | 13:43

21 лютого відбулося розширене засідання Колегії Державного архіву Чернігівської області, в якому взяли участь заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Музика, представники райдержадміністрацій, Ніжинської, Прилуцької, Чернігівської міських рад, відповідальні за стан архівної справи на відповідній території, начальники архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад, керівники районних, міських, селищних районного значення трудових архівів.

В ході засідання його учасники підбили підсумки роботи архівних установ області у 2011 році та визначили завдання на 2012 рік.

Звертаючись до присутніх, директор Державного архіву області Раїса Воробей зазначила, що діяльність архівних установ Чернігівської області у 2011 році була спрямована на реалізацію виконання таких пріоритетних завдань у галузі архівної справи й діловодства, як поповнення Національного архівного фонду архівними документами, забезпечення їх належного зберігання та використання інформації архівних документів, створення розгалуженої мережі трудових архівів, забезпечення потреб суспільства ретроспективною документальною інформацією тощо. Загалом, за її словами, робота архівних установ області за результатами діяльності в 2011 році оцінюється позитивно, хоча певні проблеми все ж таки існують.

В ході засідання Колегії активно обговорювалися питання щодо зміцнення матеріально-технічної бази архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад, забезпечення збереженості Національного архівного фонду, поповнення його документами з історії регіону, реалізації доступу до відомостей, що містять архівні документи та забезпечення збереженості соціально значущих документів ліквідованих установ області.

Не менш важливими на думку учасників Колегії є питання створення та забезпечення повноцінного функціонування трудових архівів на території Чернігівщини, обслуговування громадян та юридичних осіб за їхніми зверненнями та дослідників через читальні зали архівних установ.

Заслуговує уваги, за словами Раїси Воробей, і питання виставкової діяльності, популяризації архівних документів через засоби масової інформації.

Підсумовуючи засідання, заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Музика, зокрема, зазначив, що Чернігівські архівісти проводять значну роботу щодо збирання, зберігання та використання документів, беруть активну участь в обласних заходах з відзначення загальнодержавних дат і подій.

Не оминув увагою Юрій Музика і проблемні питання архівної галузі, зокрема, покращення матеріально-технічного стану.

За результатами засідання, Колегія прийняла рішення, спрямоване на поліпшення умов зберігання документів, ліквідацію недоліків, виконання пріоритетних завдань архівної галузі у 2012 році. Серед основних завдань на поточний 2012 рік визначені, зокрема, питання розширення доступу до документів Національного архівного фонду та розвиток довідкового апарату, завершення розбудови мережі трудових архівів, забезпечення гарантованої збереженості документів Національного архівного фонду.

Під час засідання Колегії кращі працівники архівної галузі були нагороджені Почесними грамотами.








Управління у справах преси та інформації оболдержадміністрації