back

Збори Громадської ради: традиційні теми та відсутність кворуму

26-05-2016 | 11:25

Чи не кожне засідання Громадської ради при облдержадміністрації розпочинається питанням про його правомочність. Адже чимало громадських активістів до роботи у Громадській раді ставляться досить пасивно, не з’являючись на засідання. Здається, вчора у ГР вирішили покласти цьому край. Члени регламентного комітету пообіцяли у черговий раз проаналізувати відвідуваність та виключити ще десяток-другий прогульників.

Проте, хоч замість офіційного засідання було проголошено загальні збори, це не вплинуло на порядок денний зустрічі. Хіба що на послідовність розгляду питань, адже далеко не всі члени ГР мають досить витримки, щоб дочекатися кінця засідання.

Першим розглядалося вже традиційне для засідань Громадської ради питання створення РЛП «Ялівщина». Однак тут на учасників засідання чекав сюрприз. Адже замість одного звернення — до Чернігівського міського голови та міської ради щодо мораторію на рішення стосовно земель РЛП «Ялівщина», голова робочої групи Тамара Петрова зачитала ще одне — до голови облдержадміністрації Валерія Куліча стосовно службової перевірки діяльності посадовця Чернігівської ОДА, у діях якого робоча група угледіла порушення законодавства. Друге звернення було одразу ж передане до канцелярії ОДА. А прохання про земельний мораторій збори Громадської ради після тривалих суперечок все ж вирішили направити до міської ради Чернігова.

Питання припинення діяльності митного терміналу на вулиці Жабинського у всіх на слуху в обласному центрі вже не один місяць. Втрутитися в ситуацію вирішила і Громадська рада при облдержадміністрації. Член комітету з питань підприємництва, економіки та фінансів ГР Сергій Самоненко, докладно розповівши історію закриття ТОВ «Термінал – Центр», запропонував звернутися до керівництва митниці ДФС з вимогою терміново розглянути заявки господарюючих суб’єктів на організацію роботи митного терміналу у форматі «єдиного офісу». Збори Громадської ради підтримали й цю пропозицію.

А от звернення автоперевізників про необхідність компенсації перевезень пільгових категорій населення було направлено на доопрацювання. Оскільки члени Громадської ради так і не дійшли згоди, кому потрібно компенсувати проїзд: перевізникам чи безпосередньо пільговикам.

На завершення збори Громадської ради підтримали ініціативу створення ПЗФ «Кордівка» та взяли до відома звіт голови ГР Вадима Антошина.

Участь у роботі Громадської ради взяла заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації