back

Призовники весняного набору не залучатимуться до проведення АТО

25-05-2016 | 12:34

На цьому наголосив військовий комісар обласного військового комісаріату Олександр Криворучко під час спілкування з журналістами.

— За минулий тиждень 149 юнаків пішли до Збройних Сил України. До 30 травня призиватимемо тільки до ЗСУ. Загальна вимога становить 514 осіб. Поки план найкраще виконують Новгод-Сіверський та Корюківський райони. Нагадую, що службу вони нестимуть у військових частинах, які не беруть участь у проведені АТО. Кожен строковик буде забезпечений єдиним бойовим комплектом, — зазначив він.

Новобранці Чернігівщини служитимуть і в бригаді охорони Генерального штабу, і в Президентському полку. Також проводиться набір до Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної спеціальної служби транспорту.

Варто зауважити, що призовники мають і додаткові вигоди: перед початком служби надається фінансова допомога у розмірі двох мінімальних заробітних плат; окрім того, за кожним працюючим зберігається робоче місце та виплачується середньомісячна зарплатня.

Щодо строків проходження військової служби: з вищою освітою — 12 місяців, без вищої освіти — 18.

Значну увагу приділено і критеріям відбору майбутніх захисників: проводиться фаховий медичний огляд та психологічні тести. Симулянтів каратимуть за Законом.

Олександр Криворучко повідомив, що серед призовників цієї весни вже є бажаючі не проходити строкову службу, а одразу підписати контракт. Зокрема, військкомати можуть скласти відповідний документ із колишніми бійцями добровольчих батальйонів.



Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю облдержадміністрації