back

Держкомтелерадіо: на Чернігівщині та ще у шести областях України немає ЗМІ, що підпадають під «декомунізацію»

25-05-2016 | 08:47

Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» державна реєстрація друкованого засобу масової інформації, назва якого містить символіку названих режимів, забороняється.

Держкомтелерадіо проаналізував процес приведення логотипів та назв друкованих ЗМІ у відповідність до вимог даного Закону.

В результаті з’ясовано, що «декомунізації» підлягають 137 видань. Відносно 67 з них розпочато процедуру скасування державної реєстрації.

Найбільше ЗМІ, що підпадають під дію цього Закону, зареєстровано у Донецькій (44) та Луганській (22) областях, у Києві (12) та Автономній Республіці Крим (10).

Найкраще «декомунізують» друковані ЗМІ у Волинській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській областях та у місті Києві.

А от у Вінницькій, Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Рівненській, Чернівецькій та Тернопільській областях комуністичних чи нацистських назв або логотипів друковані ЗМІ, за даними Держкомтелерадіо, не мають.

За інформацією Держкомтелерадіо України.