back

Президент наголошує на важливості підтримки молодих вчених задля активного розвитку української науки

20-05-2016 | 10:10

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості підтримки молодих вчених задля активного розвитку та піднесення української науки.

«Вірю, що вітчизняна наука успішно торуватиме шлях до оновлення й гідно відповість на запити суспільства, активно працюватиме над інтеграцією України до європейського інтелектуального і наукового простору», – сказав Глава держави під час зустрічі з вченими напередодні Дня науки.

На думку Петра Порошенка, цьому сприятиме налагодження діалогу українських наукових установ та науковців із європейською та світовою науковою спільнотою.

Президент зазначив, що підготовка молодих вчених не повинна обмежуватися лише наданням технічних знань, вмінь та навичок, необхідних для проведення досліджень. «Підготовка юних талантів має забезпечити усвідомлення своїх прав і обов’язків, визнаних професійних цінностей і стандартів поведінки, що сприятиме свободі наукової творчості та позитивно впливатиме на підвищення ефективності реалізації потенціалу нашого молодого покоління українських вчених. Я пишаюся цим молодим поколінням, я пишаюся їхніми здобутками і впевнений у тому, що це оновлення на сьогоднішній день буде прискорюватись», – сказав Петро Порошенко висловивши сподівання, що видатні вітчизняні науковці, які вже здобули визнання та авторитет, допомагатимуть цій підготовці та розвитку.

Петро Порошенко зазначив, що відповідним розпорядженням призначено гранти Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2016 рік, яким до науково-дослідницької роботи було заохочено 29 нових молодих вчених через механізми державної щорічної премії.

Президент позитивно оцінив участь вчених у вирішення питань, які сьогодні постають перед державою. Зокрема, щодо вирішення питань підвищення обороноздатності країни.

Глава держави привітав присутніх із Днем науки та побажав міцного здоров’я, миру, натхнення і нових звершень в ім’я України. «Впевнений, що те натхнення, яке сьогодні дає нам позитивні зміни в державі, принесе величезну користь як Україні в цілому, так і кожному вченому, зокрема сприятиме появі нових проектів», – сказав Президент.


Прес-служба Президента України