back

До справ регіону у національному вбранні

19-05-2016 | 16:39

Сьогодні ділові костюми працівників облдержадміністрації були стримані та святкові водночас. До Всесвітнього дня вишиванки гаптовані традиційними українськими кольорами сорочки та сукні одягнуло і керівництво установи.

– Раніше, коли я працював у аграрній галузі, вдягав вишиванку повсякдень просто під джинси. Тому що льон, особливо у спеку, дуже практичний. У вишиванці і красиво, і дихається легше, і якось почуваєшся вільніше. Та і зараз, будучи посадовцем, інколи вдягаю вишиванки у повсякденному житті, – відповів Валерій Куліч на запитання журналістів «Нового Чернігова».

Леонід Сахневич, перший заступник голови ОДА, зазначив, що раніше одягав вишиванку, коли їздив на малу батьківщину дружини — на Західну Україну. Відколи став посадовцем, сорочка у його гардеробі стала актуальніша, зокрема на державні свята.

У вишиванці, виконаній у чернігівській техніці «білим по білому», прийшов заступник голови Сергій Сергієнко.

Наталя Романова цей елемент одягу дуже полюбляє, тому має і костюми, і сукні, і сорочки з вишивкою. Сьогодні, зокрема, одягнула яскраво червону з місцевим орнаментом.

Підтримали міжнародну ініціативу і керівники структурних підрозділів виконавчого органу області.

Довідково:

Всесвітній день вишива́нки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного.

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації