back

У професійному конкурсі визначали кращих серед учнів та майстрів професійно-технічних навчальних закладів області

19-05-2016 | 14:38

На базі Ніжинського професійного аграрного ліцею 18 травня відбувся конкурс з фахової майстерності серед учнів та майстрів виробничого навчання ПТНЗ області з інтегрованої професії «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування. Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва». Конкурсні змагання мали стимулювати професійне зростання учасників, сприяти підвищенню рівня викладання спеціальних та фахових дисциплін. Увагу приділяли також впровадженню у навчальний процес інноваційних виробничих технологій.

Як для учнів, так і для майстрів виробничого навчання змагання проходили у два тури.

Перший тур – теоретичний, передбачав перевірку професійно-теоретичних знань учнів з предметів: «Агротехнологія», «Трактори», «Сільськогосподарські машини», «Комплексна система технічного обслуговування і ремонту сільськогосподарської техніки», «Слюсарна справа», «Правила дорожнього руху», «Охорона праці». Учасники виконували тестові завдання на персональному комп’ютері. Майстри змагалися в комплексній перевірці знань з професійно-педагогічної підготовки.

Другий тур – практичний, проходив у два етапи. Учні змагалися у виготовленні різьбового з’єднання згідно з технічним кресленням, показуючи рівень професійних вмінь і навичок у слюсарній справі. Також вони демонстрували свої вміння у фігурному водінні трактора МТЗ-82 з бочкою на маневровому майданчику навчального закладу.

Майстри також змагалися у фігурному водінні трактора. Крім того, виявляли кращих у наданні домедичної допомоги постраждалим.

Підсумки обласного конкурсу серед учнів: І-е місце посів учень Ніжинського професійного аграрного ліцею Владислав Ткаченко, ІІ-е – учень Сосницького професійного аграрного ліцею Дмитро Кротенко, ІІІ-е – учень Замглайського аграрного училища Андрій Шендрик.

Серед майстрів виробничого навчання кращим став Олександр Рябчун (Ніжинський професійний аграрний ліцей), ІІ-е місце – за Романом Карпенком (Сокиринський професійний аграрний ліцей), ІІІ-е місце виборов В’ячеслав Кудлай (Сосницький професійний аграрний ліцей).

Журі визнало належний рівень професійної підготовки обох категорій учасників.

Переможців нагороджено дипломами I, II та ІІІ ступенів Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.







За інформацією Управління освіти і науки облдержадміністрації