back

Зі студентами про латвійсько-українські відносини

19-05-2016 | 09:13

З ініціативи Почесного консульства в м. Чернігові та області в рамках святкування Дня Європи в Україні 18 травня відбулася зустріч курсантської, студентської молоді та викладачів Академії Державної пенітенціарної служби з Надзвичайним і повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні паном Юрісом Пойкансом.

Метою зустрічі організатори визначили популяризацію ідеї європейської інтеграції України, налагодження співпраці між навчальним закладом та представництвами ЄС в Україні.

У заході взяли участь: Надзвичайний і повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні пан Юріс Пойканс, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Почесний Консул Латвійської Республіки в м. Чернігові та області Олена Вишнякова, помічник Почесного консула, директор культурно-просвітницького центру LatvyArt Ірина Харченко, керівництво та персонал Академії Державної пенітенціарної служби.

Надзвичайний та повноважний посол Латвії запропонував студентам та викладачам Академії ДПтС подискутувати на тему «Латвійсько- українські відносини в Європі: спільні виклики та можливості для співробітництва». Під час зустрічі говорили і про особливості впровадження реформ в рамках євроінтеграційного процесу в Україні, позитивні наслідки дії Угоди про асоціацію України – ЄС та необхідність продовження взятого курсу розвитку державності з огляду на досвід Латвії як країни - члена ЄС та НАТО. Пан посол зробив короткий екскурс в історію Латвії та розповів про існуючі можливості та перспективи подальшої співпраці.

За результатами візиту досягнуто попередньої домовленості про налагодження співпраці між Посольством Республіки Латвія в Україні, Почесним Консульством Республіки Латвія в Україні та навчальним закладом з перспективою реалізації міжнародних освітніх програм.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації