back

Про героїв сучасності пам’ятаймо щохвилинно: в ОДА обговорили план святкування Дня Незалежності України із залученням родин загиблих учасників АТО

18-05-2016 | 18:25

«Ми з вами», — з цієї фрази розпочинали своє спілкування з родинами загиблих воїнів АТО батьки героя з Чернігівщини Андрія Шанського. Микола та Раїса Шанські після втрати сина активно зайнялися волонтерською діяльністю, допомагають справитися з горем іншим.

Нещодавно вони разом із іншими волонтерами Чернігівщини побували в різних регіонах держави, де вивчали досвід роботи влади та громадськості щодо підтримки родин учасників та загиблих воїнів АТО.

Сьогодні ж вони поділилися враженнями із заступником голови облдержадміністрації Сергієм Сергієнком, директором Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Сергієм Болдиревим, директором Департаменту сім’ї, молоді та спорту Ніною Лемеш та волонтерами, присутніми на нараді в ОДА.

Під час зустрічі зібрання обговорювало і подальші плани щодо залучення родин до святкових заходів, присвячених 25-ій річниці незалежності України.

— Така визначна дата не може оминути родини тих, завдяки кому ми її святкуємо. Обласна влада робитиме все можливе, щоб близькі загиблих героїв відчували, що їх синами, батьками, чоловіками пишається країна й область зокрема. Їх не забули. Їх шануватимуть, — зауважив Сергій Сергієнко.

У передсвяткові серпневі дні передбачається відпочинок та розважальна програма для дітей та дорослих, юридичні та психологічні консультації тощо.

— Важливо не залишати людину з бідою сам на сам, — каже Микола Шанський. — Такі заходи мають дуже хороші наслідки: мами героїв знімають чорну хустину, натомість одягають значок із фото свого сина, та йдуть у школи, університети розповідати те, як твориться новітня історія України.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації