back

Мовою барв, орнаментів і крою (виставка-експозиція до Дня національного вбрання)

18-05-2016 | 11:21

У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відкрилася яскрава виставка-експозиція "Мовою барв, орнаментів і крою", присвячена Дню українського національного вбрання.

Кожен народ має свою давню культуру, традиції, характер, який проявляється повсякчас у творчості, а також національному традиційному одязі.

Виставка у відділі мистецтв нашої бібліотеки допоможе дізнатися, як же одягалися наші предки, які тканини і технології використовувалися при виготовленні одягу.

На ній представлені найкращі книжкові видання про український костюм різних часів і регіонів країни, а також оригінальний одяг, який був виготовлений и використовувався на початку ХХ-го століття на Чернігівщині. Діти з цікавістю розглядають дитячі, жіночі і чоловічі вишивані сорочки, корсетку, спідницю, білий полотняний фартух вишитий по подолу, з “закладками” та обшивкою мереживом, різноколірні хустки та намисто.

Все це трепетно зберігається і передається від покоління до покоління в родинах українців, тому що національний одяг — це святиня кожного народу.

Департамент культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації