back

Віктор Тканко здійснив робочу поїздку до Бобровицького району

19-12-2011 | 08:30

16 грудня відбулась робоча поїздка до Бобровицького району головного консультанта-інспектора відділу центральних та північних регіонів Управління з питань регіональної політики головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента України Олега Шепетіна та заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка.

Їх супроводжували голова райдержадміністрації Іван Захарченко, заступник голови Володимир Ляховенко, начальник відділу освіти Любов Любенко та начальник відділу культури Марія Герасименко.

Гості поклали квіти до пам’ятника видатного поета Павла Тичини у с.Пісках, до могил його батьків та сестри, побували у музеї. Під час оглядової екскурсії у виконанні працівників районного будинку культури звучали вірші та пісні на слова видатного земляка.

Потім Олег Шепетін та Віктор Тканко відвідали церкву і Пісківську ЗОШ І-ІІІ ст. імені Павла Тичини. Учні школи майстерно читали поезії геніального земляка, а також провели екскурсію по шкільній картинній галереї. Олег Шепетін та директор літературно-меморіального музею-квартири П. Г. Тичини в Києві Тетяна Сосновська подарували шкільній галереї картину заслуженого художника України Олександра Чередниченка «Квіти біля хати».

Також відбулося засідання «круглого столу» з метою покращення музейної справи у Пісках, зокрема рекламної діяльності, а відтак, частоти відвідувань музею, під час якого Олег Шепетін зазначив, що він знайомий з Чернігівською областю з 2002 року.

«Радий з того, що тут є багато місць, пов’язаних з видатними людьми»,- відмітив він.

У рамках робочої поїздки поважні гості побували на будівництві Новобасанської ЗОШ І-ІІІ ст., яке відновилося завдяки втручанню голови облдержадміністрації області Володимира Хоменка.

На сьогодні тут завершується спорудження даху із металочерепиці, поштукатурено стіни, забетоновано підлогу, проводяться роботи з тепло- та електропостачання. Ввід в експлуатацію заплановано на липень, щоб першого вересня свято відбулося у новому приміщенні школи.

У рамках Всеукраїнської акції «З відкритим серцем до кожної дитини», ініційованої Президентом України Віктором Януковичем гості відвідали дві багатодітні родини у с.Кобижчі. У родині Наталії та Ігоря Шиянів виховується семеро дітей. Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка родині було вручено подарунок – газову плиту.

Ще одна родина, яку відвідали гості - Тетяна та Петро Світящуки мають дев’ятеро діток. Їх діти дуже талановиті. У дитячій кімнаті розвішені малюнки юних художників. Цій сім’ї Віктор Тканко подарував пральну машину.

Всі діти отримали солодкі подарунки та святкові привітання від Президента України Віктора Януковича до Дня Святого Миколая.



















Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації