back

Голова облдержадміністрації взяв участь у відкритті ТОВ "Прилуцьке племпідприємство"

17-12-2011 | 10:39

В рамках виїзної наради у Прилуцькому районі відбулося відкриття ТОВ «Прилуцьке племпідприємство», відновлення якого розпочалося з 2009 року товариством «Агрікор Холдинг».

На даний час воно обслуговує ряд районів: Прилуцький, Варвинський, Срібнянський, Талалаївський, Ніжинський, Носівський, Борзнянський та Коропський.

Основною виробничою діяльністю є ведення селекційно-племінної роботи, організація штучного осіменіння з використанням кращих племінних якостей сільськогосподарських тварин.

Збудовано приміщення по утриманню биків-плідників та хряків-плідників, демонстраційна площадка для огляду плідників, приміщення для лабораторії.

За словами директора ТОВ «Прилуцьке племпідприємство» Сергія Петренка, воно є функціональним ланцюгом у технології і у бізнесі молочного та м’ясного скотарства з перспективою виходу на ринок області, а також за її межі.

Під час відкриття голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив на важливості і значимості реалізації цього проекту, який вдало поєднує приватний капітал крупної фірми з селянським господарством.

Він зауважив, що нині перед областю стоїть стратегічне завдання – підняти на вищий рівень розвиток тваринництва, використовуючи існуючий досвід у поєднанні з передовими технологіями.

Голова облдержадміністрації акцентував увагу головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації та його підрозділів у районах на координації дій у цьому напрямку. За його словами, потрібно створити всі умови для здорової конкуренції між господарствами районів у напрямках наукових розробок, надання консультацій, якості послуг для ефективної фінансової діяльності та отримання доброякісної продукції.

«Відкриття «Прилуцького племпідприємства» саме в нашій області показує, що ми в змозі об’єднати зусилля і крупнотоварного виробництва і індивідуального сільського подвір’я для того, щоб село жило краще. Я хотів би, щоб у вирішенні цього питання позиція сільських голів як лідерів сільських громад була активною для того, щоб люди знали: їх робота по вирощуванню та догляду за худобою буде мати конкретний фінансовий результат», - підкреслив очільник області.

















Прес-служба облдержадміністрації