back

Учасники наради з питань реалізації земельної реформи та перспектив розвитку галузі тваринництва Чернігівської області ознайомилися з діяльністю передових сільськогосподарських підприємств

17-12-2011 | 09:33

Практична частина виїзної наради з питань реалізації земельної реформи та перспектив розвитку галузі тваринництва Чернігівської області розпочалася з огляду роботи молочного комплексу з доїльним залом та приміщення для телиць ТОВ АФ ім. Шевченка с.Григорівка Бахмацького району.

Господарство завдяки вмілому керівництву та організаторським здібностям директора агрофірми Григорія Бідного – у числі передових району.

За його ініціативою та безпосередньою участю в господарстві активно впроваджувалися інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур, передові, на рівні світових стандартів, підходи у веденні тваринницької галузі. Досягнута позитивна динаміка нарощування обсягів сільськогосподарського виробництва.

У підприємстві успішно працює доїльний зал типу «Карусель». Введення в дію та експлуатація доїльного залу з використанням новітніх технологій дозволяє отримувати молоко високої якості та досягати збереження енергоносіїв, які витрачаються на виробництво молока.









Далі учасники наради ознайомилися з роботою новозбудованого сучасного молочного комплексу у ПСП «Фортуна» Ічнянського району, яким вже більше десяти років вправно керує Іван Пащенко.

На 1 листопада 2011 року у ПСП "Фортуна" нараховується 2572 голів ВРХ із них 1257 голів корів, яке у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилося на 457 голів.

У населеному пункті Пролетарка у 2007 році господарство відкрило доїльний зал "Паралель" який обслуговує 300 голів дійного стада. На досягнутих успіхах керівництво ПСП "Фортуна" не спинилось і у жовтні цього року відкрився новий доїльний зал "Карусель" на 32 місця з корівником на 480 голів, а також розпочато будівництво другого корівника на 500 голів.

Під час огляду молочного комплексу також відбулася презентація тваринництва Чернігівської області.











Прес-служба облдержадміністрації