back

За якісною освітою на новому автобусі

11-05-2016 | 14:55

На шкільному подвір’ї Куликівської ЗОШ І-ІІІ ступенів сьогодні було гамірно та святково. Привід для такого зібрання більш, як значущий: від завтра учнів із довколишніх сіл до опорної школи у селище привозитимуть новеньким автобусом.

Ключі від комфортабельного транспортного засобу очільникам району сьогодні передали перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та заступник голови обласної ради Арсен Дідур. У заході також взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, депутати обласної ради.

Нагадаємо, що кошти на придбання автобусів надано завдяки перерозподілу деяких видатків державного бюджету.

— Область придбала шість шкільних автобусів. У планах ще 34, але вже за 50% співфінансування з місцевих бюджетів. Загальна потреба Чернігівщини — 56 автобусів, — зауважив Леонід Сахневич. — Днями ключі від нових «помічників» вручатимемо у Городні, Щорсі, Новгород-Сіверському, Сосниці. Вибір районів відбувався з урахуванням кількості малокомплектних шкіл та можливостей місцевого бюджету самотужки купити транспортний засіб.

Наразі Куликівська школа нараховує понад 500 дітей, у кожній паралелі є по два класи, а у першому і другому — навіть по три. Наповнюваність класу від 22 до 28 осіб.

37 дітей із шести довколишніх сіл, хто своїм ходом, хто стареньким шкільним автобусом, щодня долають від 5 до 15 кілометрів.

Новий автобус стане в нагоді і для екскурсій малечі та юнацтва у межах області.

Побажавши успіхів у навчанні та висловивши сподівання на подальші здобутки, Леонід Сахневич та Арсен Дідур разом із учнями на кілька хвилин теж стали пасажирами подарованого транспортного засобу.

Колектив школи дякував присутнім яскравими художніми номерами.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації